Home / Новини / Румен Радев нареди на министрите повече да не повдигат темата за българския еврокомисар
Румен Радев нареди на министрите повече да не повдигат темата за българския еврокомисар

Румен Радев нареди на министрите повече да не повдигат темата за българския еврокомисар

Румен Радев нареди на министрите повече да не повдигат темата за българския еврокомисар.
Президентът Румен Радев нареди на служебното правителство никой от министрите повече да не повдига темата за българския еврокомисар, съобщава „Канал 3“. Радев е провел заседание с премиера Огнян Герджиков и министрите във вторник вечерта, по време на което е изтъкнал изрично мнението си.
Той неведнъж досега е посочвал, че е редно следващото българско правителство, редовно избрано от парламента, да излъчи новия български еврокомисар. По време на съвещанието държавният глава изрично е забранил на министрите си да повдигат темата за българския еврокомисар, както и тази за присъединяването на България към Еврозоната. Припомняме, че и двете теми изведнъж се наредиха в челото на дневния ред на коментарите на служебния кабинет, най-вече на неговия премиер Огнян Герджиков.
Неведнъж досега министър-председателят коментираше пред медиите, че ще излъчи еврокомисар, ако преговорите за следващо правителство се проточат. Герджиков дори уточни, че той ще бъде жена, което хвърли в публичното пространство имената на Гергана Паси, Меглена Кунева и Миглена Плугчиева. По време на тайното съвещание при президента министрите са отговаряли на въпроси, свързани с предприети от тях назначения и възникнали от това проблеми.

Коментари

Коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published.