Цветан Антов: Новото управление направи новогодишен „подарък“ на плевенчани

Областният председател на АБВ и председател на групата на общинските съветници на АБВ – Цветан Антов, излезе с официално позиция по повод вчерашното решение на Общински съвет – Плевен да увеличи с 66% такса смет за плевенчани. Ето какво се казва в нея:

„АБВ си спази обещанието и решението си и гласува против увеличаване на такса смет. 66 процента увеличение е много хубав „подарък“ за жителите на Плевен. Аз не виждам основание за увеличаване на такса смет – нито има повишаване на цената на горивата, нито има увеличаване на заплатите, нито пък се е повишил стандартът на живот на плевенчани, нито пък Плевен е станал по-чист. Повишаването на таксата ще удари най-вече обикновените граждани и малките фирми. Ние искаме в Плевен да дойдат външни инвеститори, но дали няма да ги прогоним с това увеличение. Това е първият акт на новото управление на Плевен, което говори за политиката на кмета и неговата администрация. Няма никаква логика като мотив за вдигане на данъците да се посочва ниската събираемост, защото по този начин се наказват точно коректните платци.

Групата на АБВ не подкрепи и новата структура на общинската администрация. Не е нормално град като Пловдив с близо 400 хиляди души население да има седем заместник-кметове, а Плевен, който има сто хиляди души да има петима. Община Плевен отделя едва 200 хиляди лева за спорт и е абсолютно нелогично да има зам.-кмет по младежки дейности, спорт и туризъм. Ясно е, че има сформирано ново мнозинство в общинския съвет, което обаче не мисли толкова за гражданите на Плевен, а е структурирано непрозрачно, за да задоволи партийни интереси. Заседанието на общинския съвет и гласуването показа, че новото мнозинство е РБ, ГЕРБ и плаваща подкрепа на ДПС и БСП. Явно новото управление на Плевен разчита на задкулисие, което не работи в интерес на гражданите на града и общината”.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button