„Движение 21“ остава в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“

Коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ ще се яви в непроменен състав и под същото име на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Днес партньорите подписаха коалиционно споразумение за това.

„Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите“, съобщи един от лидерите – Мая Манолова.

До необходимостта от уверенията за общи действия в познатия състав се стигна след като в последните дни стана ясно, че Татяна Дончева от „Движение 21″ е водила преговори за общо явяване с БСП. С днешна дата Дончева вече е критик на лявото обединение, обявено от лидера на социалистическата партия Корнелия Нинова.

„Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори“.

Дончева е убедена в собствената си коректност към партньорите от „Изправи се! Мутри вън!“ и въпреки уверенията, че всичко е наред, пред „Хоризонт“ адвокат Хаджигенов намекна, че има проблем с доверието:

„Изрично казвам, че това не включва частта „Мутри вън!“, защото ние сме малка, но изключително сплотена група единомишленици, които сме там по определени причини. Така че там няма проблем с доверието. Всички останали трябва да заслужат доверието или пък не“.

Листите ще се формират както за изборите на 4 април, увери Манолова, с преобладаващо гражданско участие. А от формацията ще настояват дейността на комисията по ревизия да продължи.

Свързани статии

Back to top button