Home / Партии / ГЕРБ / Цветан Цветанов: Корнелия Нинова е един егоцентричен лидер
Корнелия Нинова е един егоцентричен лидер

Цветан Цветанов: Корнелия Нинова е един егоцентричен лидер

Цветан Цветанов: В БСП изпълняват под страх решенията на Корнелия Нинова.  БСП не дойде в парламента в сряда, за да не гласува за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

Една от основните причини БСП да ги няма в парламента в сряда беше нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО. С това си действие Нинова вкара БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на толкова важен договор. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 130 младежи от ГЕРБ по време на откриването на десетия Зимен университет на младежката структура.

„Северна Македония днес е в НАТО и това означава по-голяма сигурност в региона и по-големи възможности за страните от региона заедно да противодействаме на заплахи от трети страни. А до това се стигна и благодарение на основния приоритет на българското председателство на ЕС, а именно европейската перспектива пред страните от Западните Балкани“, каза още Цветанов.

С отсъствието на БСП от пленарната зала по време на ратификацията БСП за пореден път се отдалечиха от целите и платформата и на европейските социалисти, подчерта още Цветанов и коментира, че разбира защо Сергей Станишев открива предизборната кампания на ПЕС за европейските избори в Испания, а не в България.

„Станишев избра да открие кампанията на ПЕС при експремиера Санчес, който определя Мадуро като тиранин. Социнтернът, на който Корнелия Нинова е вицепрезидент, подкрепи Гуаидо, за разлика от БСП и президента Румен Радев, които застанаха на руската позиция. Нинова твърди, че е застанала на позицията на ООН и точно тук се вижда нейното двуличие. Ако БСП формират позициите си на базата на позициите на ООН, защо тогава БСП членува в ПЕС и в Социнтерна? Или защо Нинова и БСП бяха против Пакта за миграцията, които беше предложен от ООН?“, попита Цветанов.

Според него, БСП е партия, която се ръководи от един егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова.

Тя спуска решенията еднолично и те се изпълняват от техните депутати под страх и това ми беше споделено от много депутати и членове на БСП, с които съм разговарял“, заяви още Цветанов.

„Хората с които си говоря от БСП, както в парламента, така и в страната, не могат да повярват, че партията им се управлява по този начин и с всеки изминал ден се отдалечава от европейските ценности“, коментира още Цветанов.

Той допусна, че излизането на БСП от парламента ще е свързано и с генерирането на много нови фалшиви новини. Като пример Цветан Цветанов посочи срещата на Корнелия Нинова с кметове във Видин, за която тя твърдеше, че по нареждане на кмета й е отказан достъп до залата на Общинския съвет.

„Истината е, че не е имало официално заявено искане за ползване на залата, но това беше удобен повод за БСП да тиражират поредната фалшива новина“, подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов призова младежите от ГЕРБ да бъдат активни при формирането на общественото мнение в техните региони. „Обяснявайте на вашите приятели и познати резултатите от работата на правителството. Припомняйте им как по времето на Орешарски и БСП през 2014 г. строежът на автомагистрала „Струма“ беше напълно спрян, а днес лотът от Кресна до Сандански вече е завършен и се ползва от всички български граждани“, призова Цветанов. Той припомни още, че 2014 г. Орешарски и БСП оставиха България с една съборена банка и с дефицит над 5%, а днес той е един от най-ниските в Европа. „Днес имаме най-ниското ниво на безработица. Имаме вече няколко години стабилен и вървящ нагоре икономически растеж. За 2018-2019 г. инвестираните пари за образователна инфраструктура са 700 млн. лв. за 500 училища и детски градини. От 1 януари доходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на добрата борба с контрабандата и сивата икономика, ако нещата вървят със същия темп, от догодина ще успеем да повишим доходите с още 10%“, подчерта още Цветанов.

По повод предстоящите европейски избори Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат внимателни в Интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските. „Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини. Трябва да показваме реалните резултати от работата ни в отделните населени места, изградените пътища, детски градини, социални заведения и т .н. Истината и прозрачността са най-важни и ние трябва да ги показваме и припомняме на хората“, посъветва Цветанов. „Защо Нинова не казва нищо за успеха на Андрей Новаков, който благодарение на работата си в Европарламента успя да допринесе за увеличаването на европейския бюджет за България през новия програмен период с 4 млрд. лв.? Защо Нинова не каза нищо за работата на Ева Майдел, благодарение на която бяха намалени значително таксите за банковите преводи в ЕС и това ще спести милиарди на бизнеса и гражданите? Защо Нинова не коментира работата на еврокомисаря Мария Габриел, благодарение на която бяха намалени цените за разговорите и преноса на данни в роуминг на Балканите?“, попита риторично Цветанов. Ето това са истинските новини за България и Европа и е наша задача да ги разясняваме на българските граждани, подчерта още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов заяви още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. „Той е голям приятел на България и съм сигурен, че ще направи много за България и за просперитета на цяла Европа. Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички“, подчерта Цветанов.

Коментари

Коментара