Home / Новини / Настимир Ананиев: Дебат за увеличаване прага на задължителната регистрация по ДДС трябва да има
Настимир Ананиев

Настимир Ананиев: Дебат за увеличаване прага на задължителната регистрация по ДДС трябва да има

Настимир АнаниевВ пленарна зала РБ не получи подкрепата на ГЕРБ за включване в дневния ред на измененията на Закона за ДДС относно вдигане прага за регистрация

Дебат за увеличаване прага на задължителната регистрация по ДДС трябва да има. Предложението на Реформаторския блок за изменение в Закона за ДДС повече от два месеца е в деловодството на Народното събрание и дори не е разглеждано в комисия, коментира Настимир Ананиев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок от парламентарната трибуна.

Използвахме процедура, която дава възможност определен законопроект да бъде част от дневния ред, без да е минал на комисия, но то беше отхвърлено и дебатът отново се отлага, каза още Ананиев.

Мярката, която се предлага от Реформаторския блок, а именно да се увеличи прагът за регистрация по ДДС, ще подпомогне малкия и среден бизнес и ще изсветли икономиката, както е станало в редица европейски страни, затова обсъждане трябва да има, категоричен бе народният представител.

Предложението на Реформаторския блок за нова точка в дневния ред бе отхвърлено с 61 гласа „За“, 52 „Против“ и 56 „Въздаржал се“, като групите на РБ и ПФ го подкрепиха категорично, а останалите, с изключение на ГЕРБ, дадоха част от гласовете си „За“.

Пресцентър: grajdani.bg

Коментари

Коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published.