НФСБ и „Воля“ ще участват в коалиция на предстоящия вот

Нова коалиция ще се бори за гласовете ни на предстоящите парламентарни избори. Тя е съставена от 2 парламентарни партии – НСФБ и Воля. Лидерите Валери Симеонов и Веселин Марешки обявиха в парламента съвместното си участие в изборите на 4 април.

Патриотична коалиция „Воля“- НФСБ е името на най-новата формация в българския политически живот.

Това става само дни след като от ВМРО обявиха, че ще се явят самостоятелно на изборите и така досегашната коалицията с НФСБ – „Обединени патриоти“ се разпадна.

Валери Симеонов и Веселин Марешки съобщиха, че са решили да обединят сили, защото виждат голямо сходство в приоритетите си.

За намерението си за общи действия лидерите на НФСБ и „Воля“ намекнаха снощи в предаването на БНТ „Референдум“, а днес официално го обявиха в парламента. Очакват да получат нужната подкрепа и да участват в следващото управелние. Оповестиха и най-важните си приоритети.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов заяви: „Категорично повишаване на доходите на българските граждани и възстановяването и развитието на икономиката, няма как да не издигнем в приоритет насърчаването на малкия и среден бизнес и не на последно място – наш приоритет, както всички знаете недопускането на ДПС отново във властта“.

Веселин Марешки увери, че 100% подкрепя казаното от Симеонов и добави още.

„Считаме, че е справедливо и честно българските пенсионери да имат право минимум на безплатни лекарства, безплатни лекарства за ученици до 18-годишна възраст. Неграмотните, тези, които са рецидивисти и нарушители на българската Конституция да нямат права – да нямат права да гласуват и да определят съдбата на тези, които са честни към българския народ и към българската държава“, заяви Веселин Марешки.

Трябва да припомним, че отношенията между лидеритe на НФСБ и „Воля“ не винаги да били толкова добри. Марешки искаше оставката на Симеонов като вицепремиер, заради обидата към майките на децата с увреждания.

Призова го да напусне и заместник-председателския пост в Народното събрание. Но явно времето е изгладило противоречията им. Сега и двамата са единодушни, че в момент на криза държавата има нужда от обединение на патриотичните сили.

Източник:
bntnews.bg

Свързани статии

Back to top button