Home / Местни избори / Местни избори 2015 / Нови правила за местния вот поиска Атанас Стоянов
Атанас Стоянов

Нови правила за местния вот поиска Атанас Стоянов

В коментар пред медии народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов заяви, че за предстоящите местни избори за нужни нови правила. Това се случи след речта на президента Росен Плевнелиев от трибуната на Народното събрание в четвъртък, по време на която държавният глава представи своето виждане – заедно с местните избори трябва да се проведе и референдум дали да се въведе задължително гласуване.

Според Стоянов местният вот ще бъде опорочен за пореден път, ако протече при същите законови правила. Той посочи, че е необходима промяна на Изборния кодекс и декларира, че до един месец от парламентарната група на Патриотичния фронт ще внесат поправките в НС.

Задължителното гласуване трябва да бъде прието още за местния вот тази година. Така ще се ограничи корпоративният вот и ще се намали влиянието на ДПС по отношение на изборния процес, категоричен е народният представител.

Коментари

Коментара

В коментар пред медии народният представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов заяви, че за предстоящите местни избори за нужни нови правила. Това се случи след речта на президента Росен Плевнелиев от трибуната на Народното събрание в четвъртък, по време на която държавният глава представи своето виждане - заедно с местните избори трябва да се проведе и референдум дали да се въведе задължително гласуване. Според Стоянов местният вот ще бъде опорочен за пореден път, ако протече при същите законови правила. Той посочи, че е необходима промяна на Изборния кодекс и декларира, че до един месец от парламентарната група на Патриотичния фронт…

Review Overview

User Rating: 4.4 ( 1 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published.