Ирина Митева: Утре предстои официално откриване на предизборната кампания за Парламентарни избори 2017

Утре предстои официално откриване на предизборната кампания за Парламентарни избори 2017.
Включвам се за пръв път в надпреварата на кандидатите за народни представители в 11 МИР – Ловеч. Мандатите са 5, регистрираните партии – 10, коалиции – 9 и един кандидат за независим народен представител, издигнат от инициативен комитет.

Регистрираните кандидатите са 102 – 72 % мъже и 28 % жени, плановете на всички са големи и амбициозни, съгласно заявките, които дават досега и ще продължат да официализират в идните дни. Наясно съм, че всеки един от нас има своите положителни и отрицателни качества, своя опит, експертиза, възможности и очаквания.

Но местата на област Ловеч в Парламента са само 5 – за всяко място ще се съревновават по 20 от регистрираните кандидати. Предстои един месец на изборна битка, в който избирателите да си направят нужните анализи и да направят своя правилен избор на 26.03.2017 г.

Опитът ми от участие в Местни избори 2011 и 2015 година ще бъде от полза, но и работата която предстои на мен и на отбора на ПП ГЕРБ е нова, предизвикателна и доста отговорна. Предстоят пътувания, срещи, дебати, разясняване на основните акценти от Предизборната програма на ПП ГЕРБ 2017, дискусии по нея и проблеми на граждани и правни субекти от цялата област…

За времето, през което бях областен управител на област Ловеч, се запознах с голяма част от тях, бях ангажирана с решаването на определени казуси, продължавам да решавам други, с помощта на различни институции…

Няма да обещавам неизпълними неща – ще обещая само това, което умея – да изслушвам хората, да вниквам в същността на проблемите, които ги засягат, да говоря истината – целенасочено и уважително, да бъда състрадателна, да имам чисти взаимоотношения, да следвам мъдростта и да се радвам на успеха на другите.

Днес жребият определи № 11 на партия ГЕРБ.
Номерът, под който съм подредена в листата на най-добрия отбор – този на ПП ГЕРБ – Ловеч е № 6. /Както обичам да се шегувам – номерът на отличниците, който ми донесе късмет през 2015 година  :)

Свързани статии

Back to top button