Пресконференция на Георг Спартански – кандидат кмет за Плевен

Пресконференция на Георг Спартански – кандидат-кмет за Плевен, местна коалиция „Плевен – може, Плевен – побеждава“

Благодаря Ви, че отново сме заедно и че отново имаме повод да се срещнем и да коментираме резултатите от проведените преди два дни избори за общински съветници и кметове.

Вече излязоха официалните резултати на Общинската избирателна комисия в Плевен. Ще си позволя кратък коментар. По отношение на избирателната активност, дали е била ниска или висока, според мен тя беше нормална и не е била извънредна нито по отношение на референдума, нито по отношение на изборите за общински съветници и кметове. Тук е мястото да изразя своята лична благодарност на всички плевенчани, които с личния си вот подкрепиха мен и листата на ПК „Плевен – може, Плевен – побеждава“. Знаете, че съгласно решението на ОИК, в което са обявени изборните резултати, моята кандидатура получи 17 589 гласа, а това е изключително високо доверие в мен и това което предлагам на плевенчани. Листата ни получи почти 10 000 гласа, което също е добър резултат.

Личната ми оценка за проведените избори и за обстановката изборния ден е следната. Считам, че за пореден път констатирахме нечистоплътни политически практики, политическо инженерство, мръсно манипулиране с гласовете на най-бедните слоеве, концентрирани в ромските квартали. За съжаление, това стана с прякото участие на представители на управляващата партия. Аз считам за недостойно, срамно и непочтено прякото участие на народен представител от управляващата партия пряко в изборния ден, с влизане в секциите по време на гласуване, с влизане в секциите по време на броене на гласовете. Считам, че това което се случи в избирателни секции в село Търнене и на други места, освен че не прави чест на управляващата партия е и директно престъпление с избирателните права на гражданите.

За съжаление, сигналите ни до ОИК и Окръжна прокуратура не дадоха видим резултат, което поражда редица въпроси. Тези въпрос не могат да не бъдат зададени, тъй като прекалено много случайности се натрупаха в този ден. Хакерска атака в сайта на ЦИК, която го правеше недостъпен за тези, които се интересуваха от изборния процес. Пълно информационно затъмнение за Плевен и други места, където управляващата партия не очакваше добри резултати.

Свързани статии

Back to top button