Стефан Янев:Надявам се на активно гласуване

Надявам се на активно участие на българите, защото от нашия глас зависи. Нашият глас е важен и трябва да използваме това наше правомощие по отношение на гласуването и определянето на бъдещето на страната. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, след като упражни правото си на глас на балотажа на президентските избори в столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“.

„Всеки един от българските граждани, имащи право на глас, е добре да изрази своето предпочитание за двойката, която най-добре ще олицетворява заложените в конституцията и законите правомощия на президентската институция. За начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за начина, по който се сформира вътрешната политика в страната, както и за начина, по който президентът изпълнява своите правомощия като върховен главнокомандващ“, посочи още премиерът.

Янев коментира и темата с възникналото дипломатическо напрежение между Турция и България заради проверките на границата от българските власти. „Ситуацията на границата е нормална. В такива дни като избори има малко повече чувствителност и малко повече говорене за това какво се случва и какво не. До момента е известно, че от няколко дни там се провежда специализирана операция.

В тази връзка вероятно доста хора изпитват неудобство и забавяне. Предполагаемо, това може да доведе до някакъв вид обвинение, че се прави нарочно. Не мисля, че това е случаят. Нека изчакаме развитието. Смятам, че нещата вече са спокойни“, допълни служебният премиер.

Свързани статии

Back to top button