Деница Сачева: Страната има нужда от стабилно управление

Предсрочни избори означават месеци на нестабилност и безпаричие. Всички щедри обещания, които политическите ни опоненти даваха цял месец, ще трябва да се финансират отнякъде.

Ще предложим вариант за сформиране на правителство. Ще поканим на консултации всички парламентарно представени политически сили. Ако предложеният от нас кабинет не бъде подкрепен, ще върнем мандата.

На този етап не сме обсъждали име на премиер. Г-н Борисов нееднократно е заявявал готовността си да се оттегли и да бъде само лидер на партията.

В случай, че не срещнем подкрепа, ще очакваме Станислав Трифонов и неговата партия да предложат свой кабинет и веднага да кажат какво ще се случи на 30 април, когато България трябва да предаде в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост, както и какво ще се случи със здравните, социалните и икономическите мерки за хората и бизнеса.

Нашето име се свързва с градеж. Готови сме да предоставим подкрепата си на правителство на Станислав Трифонов и с това да дадем политически знак, че сме за стабилно управление.

Времето за концерти свърши. Сега е време не да се пишат текстове на песни, а да се пишат европейски проекти, закони и постановления на Министерския съвет. Политиката изисква да се носи отговорност.

Ако не може да се излъчи стабилно управление, нека се свика Велико Народно събрание и всички теми – съдебна реформа, мажоритарни избори, промени в Конституцията, да бъдат сложени на масата, да бъдат дискутирани и да се вземат всички важни решения за пътя на страната ни в следващите години.

Свързани статии

Back to top button