Цецка Цачева: Професията „баща и майка, които се хранят с детските надбавки“ беше дотук

Професията „баща и майка, които се хранят с детските надбавки“ беше дотук. Ако детето не посещава детска градина или училище, се спират всякакви семейни помощи и други социални плащания за съответното семейство. По този начин искаме да се справим с неграмотността, защото е ясно, че с неграмотни млади хора не можем да развиваме държавата така, както ние искаме. Това каза пред жители на село Каменец Цецка Цачева – втора в листата на ПП ГЕРБ в област Плевен.

Образованието за нас е национален приоритет. Това е и политиката, с която ще интегрираме всички етноси в България. Въвеждаме категорично тридетния модел“, заяви Цачева.
По думите ѝ, за да има повече средства за пенсии, вариантите са два. „Да се вдигнат данъците. Вдигнат ли се данъците, започват всякакви аритметики, влизаме отново в сивата икономика, не се обявяват реалните доходи и на практика събираемостта пада и още по-малко пари влизат в държавата. ГЕРБ е възприел другия модел – няма да се пипат данъците на хората, защото такива каквито са те в момента, създават най-благоприятните условия за развиване на бизнес. Когато расте минималната работна заплата и оттам цялото възнаграждение нагоре, тогава постъпват повече пари в социалното осигуряване и има възможност да се плащат повече средства“, допълни Цачева.
Според нея пенсиите са ниски и няма политик, който да каже, че пенсиите в България са достатъчни. „Този проблем е скачен ръка за ръка с развитието на икономиката. Няма министър, който да каже, че парите му стигат. Всички искат повече, но това са възможностите на държавата. Затова онези, които искат да запазим тази стабилна икономическа основа, на която сме стъпили, да продължим на основата на диалога, да не се караме и да се състави едно стабилно правителство.

От криза на криза по време на избори животът спира и централната администрация не работи, чиновниците стоят и чакат нови началници“, добави Цачева. Тя подчерта, че основните опоненти на ГЕРБ са решили, че с едни лозунги, с възкресяване на спомени от едни други времена, когато са минали младежките им години, е възможно да излъжат гражданите на България. „Ако те направят правителство, точно за една година ще раздадат готовите пари, които им оставихме. Това се е случвало, винаги когато са били на власт.

Ясно е, че нашите опоненти играят винаги и само с ДПС. За обръчите от фирми няма да повтарям. Всички знаем как функционира тази партия. Ние имаме по-голям потенциал за коалиционна политика, но зависи от това дали сестринските ни партии ще бъдат в парламента, до каква степен ще се съгласят с нашата програма. Искаме властта, защото знаем и можем как да управляваме“, каза още Цецка Цачева.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button