Васил Божков учреди партията си онлайн

Партията на Васил Божков -„Гражданска платформа Българско лято“, е била учредена днес онлайн от над 900 членове, се посочва в съобщение до медиите, разпратено тази вечер.

За председател на новата формация е избран Борил Соколов, който до 2017 г. е бил маркетинг директор на „Еврофутбол“ (една от компаниите на Божков).

За събитието не бе обявено предварително. В съобщението се посочва, че то се е провело онлайн заради противоепидемичните мерки, както и че присъствието на всеки един ще бъде потвърдено с нотариална заверка на гласуваните документи. Освен Борил Соколов не са посочени имена на други членове или на хора от ръководните органи на партията. Не е изпратена и снимка от събитието.

„Време е да приключим прехода. И заедно да отворим нова страница. Никой досега не ви даде възможност. А вие можете! Дълбоко в себе си всеки един от вас се съмнява, че хунтата може да бъде победена. Аз обаче не се съмнявам. Знам, че това може и трябва да се случи. По един или друг начин всеки е потърпевш от провала на прехода. Заедно имаме последен шанс и аз няма да ви предам! Идва времето за справедливост. Справедливост за всички. Без компромиси. Съд и затвор за виновниците за третата национална катастрофа. Страхът и отчаянието са основните им оръжия. Народът ни обаче е силен и вече е буден. Ние сме силата“, казва Васил Божков, който според съобщението се е включил с жива връзка.

Според председателя на партията днес се прави следваща стъпка към реализирането на единствения алтернативен политически проект. „Време е за последния бой. Това е последният шанс за България, ако не променим нещата и не тръгнем в правилната посока сега, после ще е твърде късно. Сега е моментът всеки един от нас да даде максимума от себе си за една по-добра, по-силна и по-обединена България. Всички други партии са се маскирали като алтернатива, при нас маски няма да има. Всеки един от вас ще бъде себе си и ще намери много приятели и съмишленици, готови да си помагат във всеки момент. Само така обединени ще можем да видим родината си там, където искаме да бъде“, казва Борил Соколов.

От съобщението се разбира, че е приет партиен устав и че са избрани три партийни съвета, които ще са управляващи органи – национален (19 члена), изпълнителен (29 члена) и контролен (5 члена).

За да участва партията в предстоящите парламентарни избори, тя трябва да бъде регистрирана в съда. За целта учредителите трябва да представят учредителна декларация, устав, списък с поне 2500 партийни членове и др. Няма срок за произнасяне на Софийския градски съд

Източник:
bgsummer2020.com

Свързани статии

Back to top button