Явор Куюмджиев: ГЕРБ си купуват гласове с програмата за саниране

fa55c8bad0e242eb7986dc1135b50adb

ГЕРБ си купуват гласове с програмата за саниране – констатацията направи  членът на НС на БСП Явор Куюмджиев пред ТВ7. „Категорично сме за това сградният фонд в България да се ремонтира и реновира, но не по този начин.Това е една огромна корупционна схема, която е направена за да се усвоят едни пари, особено в големите градове”, коментира той. Социалистът обясни, че от няколко стотин хиляди сгради, които подлежат на саниране, в програмата са предвидени само онези- с над 36 апартамента във вход, всички малки панелни сгради са изключени.

„В малките градове няма да има нито един саниран блок или ще бъдат единици”, добави той. Куюмджиев обясни, че програмата е пълна с недомислици и липсва контрол.  „Всичките права се предоставят на кмета на съответната община, който сключва договор за заем с Българската банка за развитие, открива се специална сметка, той определя, кой ще изпълнява всичките дейности”, аргументира се енергийният експерт.

Той припомни, че в България жилищата, подлежащи на саниране, са над 680 хиляди и този заем, който държавата взима за да санира малък процент сгради, ще бъде плащан от всички. Той бе категоричен, че всичко това се прави, за да се купуват гласове на гражданите в големите градове, с цел спечелването на местните избори.Социалистът заяви, че трябва да се измисли начин, по който да се санират всички жилищни сгради в страната за определен период от време, а не това да бъде предизборно. „Аз съм убеден, че ако ГЕРБ спечелят местните избори и правителството оцелее, тази програма няма да продължи”, добави още Куюмджиев.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button